Schrijf je nu in voor het forum. Dit kost je slecht 1 minuut en levert je straks extra voordeel op!

Auteur Topic: [OTT M8 ANDROID TV BOX] "Ethernet diconnected" probleem  (gelezen 2332 keer)

Xtince

 • Newbie

 • Offline
 • *
 • 1
  • Bekijk profiel
[OTT M8 ANDROID TV BOX] "Ethernet diconnected" probleem
« Gepost op: januari 10, 2016, 06:34:10 pm »
Dag allen,

Ik heb gisteren een Android TV box (OTT M8) gekocht via marktplaats. Ik gebruik hem in de woonkamer vlakbij de router. Aangezien alles beter loopt via rechtstreekse verbinding, wilde ik hem aan de router koppelen. Echter, als ik de optie "Ethernet" selecteer, krijg ik een melding "Ethernet disconnected". Met WIFI doet hij het op zich wel goed (alleen met Live TV krijg je gewoon lag is erg irritant).

Ik heb al geprobeerd om via settings ethernet aan te zetten, maar ondanks dat krijg ik steeds dezelfde foutmelding. Ik heb al gezocht op het internet wat precies het probleem kan zijn. Ik kom meerdere gevallen van hetzelfde probleem tegen. Sommige zeggen dat het via een firmware update is verholpen. Daarom wil ik ook graag een firmware update uitvoeren, maar weet niet precies hoe en wat. Misschien dat jullie me daarbij kunnen helpen. Wil namelijk geen brick en wil me eerst goed verdiepen voordat ik aan de slag ga.

Het betreft dus een OTT M8 (met een ovale afstandsbediening) met de volgende kenmerken:

Model number:
K200

Android version:
4.4.2

Build number:
KOT49H.20150205 test-keys

Kernel version:
3.10.33
cafuc.computer@gmail 2
Thu Feb 5 17:35:03 CST 2015

Daarnaast start hij op met het logo van androidkastje.nl. Ik denk dat er op dit moment dus de firmware van androidkastje.nl er op staat (geen idee welke firmware zij gebruiken).

Ik wil dus graag de firmware updaten. Weten jullie welke firmware er geschikt is voor mijn tv box? En eventueel welke firmware het beste is? Ik zie namelijk door de bomen het bos niet meer..... Op voornamelijk engelse websites wordt er van allerlei gezegd, maar het is voor mij niet duidelijk genoeg. En zoals ik zei ik wil geen absoluut geen brick!

Daarnaast worden er opmerkingen gemaakt over de verschillende M8 box versies (M8 of M8N), maar op mijn model staat als model M8 (terwijl ik een ovale afstandsbediening heb en volgens sommige websites dit bij een M8N model hoort maja).

Ik wil me heel graag verdiepen in dit spul en hopelijk kunnen jullie me vooruit helpen! Alvast bedankt!

JohnVink

 • Newbie

 • Offline
 • *
 • 3
  • Bekijk profiel
Re: [OTT M8 ANDROID TV BOX] "Ethernet diconnected" probleem
« Reactie #1 Gepost op: juni 14, 2016, 07:15:09 am »
Heb je wifi al uitgezet ?
Dit kan meestal niet samen

 

banner

Google+
Partners