Schrijf je nu in voor het forum. Dit kost je slecht 1 minuut en levert je straks extra voordeel op!

Auteur Topic: Wat weten we over de Android TV  (gelezen 2846 keer)

admin

  • Administrator
  • Full Member

  • Offline
  • *****
  • 131
    • Bekijk profiel
Wat weten we over de Android TV
« Gepost op: september 09, 2014, 08:45:18 pm »
WAT WETEN WE OVER ANDROID TV

De release van Android Tv staat alweer bijna voor de deur, maar wat is Android TV nou precies en hoeveel weten we al over Android TV? Wat zijn de voordelen van deze tv’s,  wat kan je precies met zo een televisie en als jij er binnenkort één moet aanschaffen of niet.

WAT IS ANDROID TV?

In de afgelopen jaren hebben we al een hele hoop Smart TV’s voorbij zien komen, en telkens weer beweerde elke fabrikant dat de door hun uitgebrachte televisie de ideale Smart TV was, de absolute must voor jouw woonkamer.
Maar als we heel eerlijk met elkaar zijn; is die ideale televisie nog steeds niet op de markt en is het idee van de perfecte tv waar je met zijn alle spelletjes op speelt en films op kijkt terwijl je met je afstandsbediening direct op Facebook post nog niet helemaal behaald.
Echter komt Google nu met Android TV wat veel goeds beloofd, zal de televisie dan nu eindelijk Smart gemaakt zijn?

DE AANKONDIGING VAN ANDROID TV

De aankondiging van Android TV was in Juni 2014, ondanks dat er voor die tijd al vele speculaties waren. Ondanks de grote flop van GoogleTV beloofd Android TV veel goeds en werd er tijdens de aankondiging al veel veelbeloofde beelden weergegeven.
Zo lijkt Android TV een uitstekende en makkelijke besturing te hebben met een duidelijk interface dat door iedereen vrijwel direct opgepakt kan worden.
Tijdens het aankondigen van het nieuwe product werd er  weergegeven hoe makkelijk je door middel van spraak allerlei onderwerpen online kan opzoeken, hoe je snel en gemakkelijk je films vindt, afspeelt en pauzeert maar ook dat de mogelijk is om met een controller games te spelen op jouw Android TV.
 
ANDROID TV VERSUS GOOGLE TV

Na de aankondiging en tijdens de speculaties kwam het woord Google TV vanzelfsprekend naar boven. Een vergelijkbaar product van Google dat een gigantische flop is geworden in 2010 die natuurlijk niet snel vergeten wordt. (Al bestaat de kans dat je er nog nooit van gehoord hebt natuurlijk ook).
Echter zijn de artikelen positief als het aankomt om de veranderingen die overduidelijk zichtbaar zijn tussen Google TV en Android TV. Zo lijkt Google het idee om jouw televisie te veranderen in een belachelijk grote smartphone los gelaten te hebben en zich nu echt te focussen op het “smart” maken van jouw tv.
 
ANDROID TV VERSUS CHROMECAST

Google heeft natuurlijk ook de Chromecast recent nog op de markt gebracht die voor een zeer acceptabel prijs te koop is en zeer gemakkelijk te gebruiken is.
Maar wat is nou precies het verschil tussen een Google Chromecast en de splinternieuwe Android TV en waarom zou je een Android TV kopen als je al een Chromecast hebt?
Het antwoord hierop ligt per persoon anders, als jij genoeg hebt aan jouw chromecast dan moet je vooral daarbij blijven. Maar indien jij het geld kan missen (Er zijn slechts een paar prijzen bekend) of toch al van plan bent binnenkort een nieuwe televisie te halen dan is een Android TV toch een behoorlijk slimme keuze.

WAAROM ANDROID TV?

De kans is groot dat jij al een Chromecast in je televisie hebt zitten, echter kan je niet erg veel ermee tenzij je jouw smartphone, tablet of bijvoorbeeld je laptop in de buurt hebt om jouw favoriete apps naar jouw televisie te streamen, en dan moet je wel het geluk hebben dat jouw app gecertificeerd is voor de Chromecast.
Bij Android TV is dit niet meer nodig maar nog wel een optie, zo kan je op jouw Android TV zelf zoeken naar apps en ze vanaf je televisie starten. En kan je dus zoeken in apps zoals Netflix, Spotify of Youtube naar films en deze met één druk te starten, pauzeren of uit te zetten.
Mocht je dan toch op je telefoon iets gevonden hebben of toegestuurd gekregen hebben via Whatsapp dan kan je deze alsnog met één druk op de knop streamen naar jou televisie, de Google Chromecast is namelijk gewoon ingebouwd. 
Alle apps die het doen op jouw smartphone kan jij gegarandeerd ook downloaden en installeren op jouw Android TV.
Je kunt alles vanuit de Google Play Store downloaden. Daar staan op dit moment ruim 1 miljoen apps!

ANDROID TV VERSUS ROKU & APPLE TV; DE CONCURRENTIE

Google is niet het eerste merk dat een stap naar de televisie markt zet en hierin door probeert te breken. Zo heb je Apple TV en Roku.
Wanneer je Android TV vergelijkt met twee van de grote concurrenten is het eerste wat je opvalt dat het hoofdmenu van Android TV een stuk beter ontworpen is dan die van Roku en Apple TV (Al valt er soms over smaak te twisten).
Android TV heeft een goed overzichtelijk menu wat past bij het idee van een televisie en heeft er overduidelijk het nodige werk ingezeten om dit doel te behalen. Bij Apple TV en Roku zou je het hoofdmenu zo kunnen plaatsen op een tablet of een telefoon en dat is bij Android TV niet het geval, dit is speciaal ontworpen voor op een televisie.
In tegenstelling van Apple TV en Roku zal je ook naar jouw Android TV kunnen streamen vanaf jouw smartphone of tablet die zich op een ander netwerk bevindt, heb je even geen wifi op je telefoon of maak je liever gebruik van je mobiele data dan is dit geen probleem.
Verder is Android TV uitgerust met een speciale functie waarbij je jouw foto’s als achtergrond kan laten afspelen op jouw televisie, je bent natuurlijk niet van plan om je televisie de hele dag voor niets aan te laten maar het is een super leuke functie voor als jij thuis een feestje hebt en oude familie foto’s en herinneringen met elkaar wilt delen.

PHILIPS 65PUS9809

De eerste Android TV is al bijna te koop en zal binnenkort voor €4999 verkocht worden door allerlei winkels. Het gaat hierbij om een nieuwe Philips uit de 9800 serie, de Philips 65PUS9809.
De Philips 65PUS9809 mag dan wel een behoorlijk bedrag kosten maar daarvoor krijg je ook behoorlijk wat terug en dat maakt de Philips 65PUS9809 zeker zijn geld waard.
Zo is deze gloednieuwe Philips televisie uitgerust met een scherm van maar liefst 65 inch en krijg je bij aanschaf 2 actieve 3D-brillen en een losse subwoofer om een hoge geluidskwaliteit te kunnen bieden.
Met de Philips 65PUS9809 kan jij beginnen met streamen op een 164cm scherm.

SONY EN ANDROID TV

Mocht de Philips 65PUS9809 toch niets voor jou zijn en heb je nog geduld? Dan komt en in 2015 ook een aantal Android TV’s op de markt van Sony.
Sony was ook leverancier van de Google TV televisies die in 2010 gelanceerd werden, ondanks de flop van deze televisies van toen heeft Sony opnieuw volledig vertrouwen in Google en heeft hoofd van TV Product Planning (Motoi Kawamura) aangegeven meer vertrouwen te hebben in Android TV.
Dit mede omdat Google TV gericht was op het gebruik van Google Chrome en de handige zoekfunctie, Android TV is gemaakt voor het kijken van televisie. Ook heeft het tijd er wat mee te maken, in de afgelopen jaren is er veel gebeurd op het gebied van internet en zal de Android TV makkelijker geaccepteerd worden door zowel klant als televisiezenders.

 

banner

Google+
Partners