Schrijf je nu in voor het forum. Dit kost je slecht 1 minuut en levert je straks extra voordeel op!

collapse collapse

* User Info

 
 
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

* Who's Online

  • Dot gasten: 23
  • Dot verborgen: 0
  • Dot leden: 0

There aren't any users online.

* Board Stats

  • stats Totaal aantal leden: 332
  • stats Totaal aantal berichten: 1559
  • stats Totaal aantal topics: 1274
  • stats Totaal categorieën: 7
  • stats Totaal aantal boards: 38
  • stats Hoogst aantal bezoekers online: 189

* Het forum

Rechts bovenin vind u de knop FORUM. Als u daar op klikt gaat u door naar het forum.

* Welkom op het Android TV Forum

Android TV Forum

Welkom op het Android TV Forum!

android tvHier op het Android TV Forum vind je alles wat met Android TV te maken heeft. Ben je onbekend met Android TV dan wordt je hier zeker wegwijs. Veel mensen komen hier een kijkje nemen om meer te weten te komen over dit interessante product welke van je normale TV een echte Smart TV maakt. Ook al heb je al een Smart TV, dan voegt Android TV absoluut nog meer toe!

Op dit moment zit je op de Index pagina. Als je door wilt naar het forum dan kun je bovenaan op 'Forum' klikken of op deze link: Android TV Forum

Een korte introductie

Hieronder volgt een korte introductie

Wat is Android TV

android tvNormale TV - Een normale tv is een tv waarop je televisieprogramma's kijkt welke worden uitgezonden. Heb je een dvd-speler of een ander afspeelapparaat, dan kun je daarvan af bijvoorbeeld een film afspelen.

Smart TV - Een Smart TV is een televisie welke voorzien is van een extra stukje elektronica welke deze tv 'smart' (slim) moet maken. In veel gevallen levert dit stukje extra intelligentie meer mogelijkheden op zoals internet op je tv met enkele plugins (apps) welke de fabrikant vooraf voor je heeft geïnstalleerd. Denk hierbij aan een Youtube app bijvoorbeeld. Een Smart TV heeft in sommige gevallen wel de mogelijkheid om meer apps te installeren maar je bent afhankelijk van wat de fabrikant zelf aanbied.

Android TV - Eigenlijk is Android TV wat de Smart TV had moeten zijn. Android ken je wellicht al van je telefoon (smartfoon) of tablet. Android heeft ongekend veel mogelijkheden en heeft een enorme Google Play Store waar je ruim 1 miljoen apps kunt downloaden. Meer en deel van de apps zijn gratis dus je kunt onbeperkt genieten. Wat je met je telefoon of tablet kan, kan ook met en op je tv!

Wat kun je met Android TV

android tv uitlegAndroid TV heeft onbeperkt veel mogelijkheden. In een notendop kun je Film kijken, Internetten, Gamen, Bellen, Chatten, Mailen, gebruik maken van alle Social Media en nog vele duizenden andere dingen. Alles wat een tablet of telefoon ook zou kunnen kan ook met Android TV.

Deel je foto's en video's van je mobiel of tablet en toon ze op je televisie. Speel films direct via het internet af of van een lokaal netwerk zoals een PC, NAS, Playstation of noem maar op. XBMC is een gratis app welke zorgt voor een prachtige interface om je films, series en muziekhoesjes op een mooie manier te tonen op je beeldscherm. Zodoende krijg je een extra filmbeleving. Scroll door je hoesjes heen en bekijk meteen de samenvatten, de screenshots en de trailer.

Bellen kan met beeld als je een webcam aansluit. Bedien je Android TV met je stem. Er zijn Android Apps die overweg kunnen met voice-control. Zo kan Google Chrome nu aan zoeken a.d.h.v. gesproken zoekopdrachten.

Gamen (spellen spelen) is nu nog leuker. Je kunt enorm veel spellen gratis downloaden en dat maakt het nu juist zo leuk. Er zijn steeds meer spelfabrikanten die voorheen voor de grote merken zoals XBOX en Playstation games ontwikkelde en dat nu ook doen voor Android TV. Spellen kun je bedienen met een gamecontroller, een flymouse (afstandsbediening) en je telefoon of tablet. In de toekomst zullen er apps verschijnen welke ook besturing via een webcam mogelijk maken. Dit fenomeen kennen we al van de XBOX-Kinect.

Internetten kan snel en heeft geen beperkingen. Kies je eigen favoriete browser. Je kunt kiezen uit tientallen. Bekende zijn Google Chrome, Mozilla, Dolphin, Opera en ga zo maar door. Voor de downloaders zijn er ook genoeg apps om via nieuwsgroepen te downloaden of torrentsites te gebruiken. Ook via Android kun je dus aan muziek en films komen door te downloaden.

Voor de mensen die nog meer high-tech willen zijn er ook modules waarmee je bijvoorbeeld de verlichting kunt schakelen in huis. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de lampen dimmen zodra jij een film start met een stemcommando.

Wat heb je nodig voor Android TV

nodig voor android tvOp dit moment zijn er nog geen tv's op de markt die Android TV hardware ingebouwd hebben. Philips heeft wel al enkele prototypes in ontwikkeling. Vele andere fabrikanten zullen volgen en ook deze hardware in hun tv's inbouwen. Vanaf 2015 kun je dit soort tv's kopen in de winkel.

Voor- en nadelen

Voordelen - Een tv met ingebouwde Android TV hardware heeft als voordeel dat je geen losse kabels en dingen aan je tv hebt hangen. Het is kant en klaar en wordt dan geleverd met een afstandsbediening van de fabrikant zelf waarmee je de tv en Android TV mee kunt bedienen.

Nadelen - Een tv met ingebouwde hardware heeft als nadeel dat het snel verouderd. Vergelijk dit met bijvoorbeeld een mobiele telefoon. Na 2 jaar is hij een stuk verouderd en zijn er heel veel snellere modellen met meer geheugen voor in de plaats gekomen. Daarnaast betaal je een hoop extra voor deze ingebouwde hardware.

Losse Android TV hardware - Het meest voordelige is losse Android TV hardware. Dit komt omdat losse hardware relatief goedkoop is. Als het na 2 jaar iets verouderd is dan koop je weer een nieuw modelletje voor weinig. Deze losse hardware worden op dit moment een Android Box of Android Stick genoemd. Een Android Box is een kastje welke veel mensen doet denken aan een kleine decoder die je van je UPC of Ziggo krijgt. Een Android Stick kan hetzelfde als een Android Box maar zit dan in een veel kleiner jasje. Deze is vergelijkbaar met een grote usb stick. Het verschil tussen deze 2 zijn het aantal aansluitingen. Een Stick heeft in veel gevallen alleen Wifi en een stuk of 2 à 3 usb poorten. Een box heeft in veel gevallen een LAN aansluiting en een extra usb poort. De prijs van een Android Box ligt rond de 150 euro en van een Android Stick rond de 75 euro.

Specificaties in een notedop - Voor deze bedragen krijg je alsnog indrukwekkende hardware specificaties. Denk aan een Quad Core (4 kernen) CPU welke rond de 2,0 GHz draait. Daarnaast krijg je een Octa Core (8 kernen) videoprocessor welke een resolutie aankan tot 2160P en formaten ondersteunt waaronder 3D film, Blu Ray, VOB en meer. HD games afspelen is geen probleem. Ook op het gebied van audio kun je DD en DTS verwachten. Sommige boxen beschikken over een Optical out. 2 GB RAM werkgeheugen is de standaard geworden. Meer hierover vind je op het forum.
januari 15, 2019, 01:11:30 am door billsmith | Views: 5 | Comments: 0

Koop Nederlandse rijbewijs, (+1 (415) 7379649) (http://www.besstdoc24hrs.com) verblijfsvergunning, visum, werkvergunning, staatsburgerschap, paspoort, identiteitskaart

Bij besstdoc24hrs produceren wij origineel paspoort, rijbewijs, identit...
januari 15, 2019, 01:10:31 am door billsmith | Views: 4 | Comments: 0

Koop Nederlandse rijbewijs, (+1 (415) 7379649) (http://www.besstdoc24hrs.com) verblijfsvergunning, visum, werkvergunning, staatsburgerschap, paspoort, identiteitskaart

Bij besstdoc24hrs produceren wij origineel paspoort, rijbewijs, identit...
Pages: 1 [2]

* Recent Topics

* Zoeken


* Top Poster

ricardoclemenson
279 Berichten
premiumdocs
190 Berichten
admin
131 Berichten
billsmith
126 Berichten
James67972
96 Berichten

* Recent Posts

* Forum Staff

admin admin
Administrator
admin Gastheer
Administrator
gmod JW
Global Moderator
gmod Wuuwuu
Global Moderator
gmod omni2250
Global Moderator
Robert van Slooten gmod Robert van Slooten
Global Moderator

* Top Boards

banner

Google+
Partners